Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ


Χρώμα: Indigo, κίτρινο, κίτρινο-πράσινο ή βιολετί

Αίσθηση: Όραση ακοή, όσφρηση, γεύση, αφή και ένστικτο
Βασική αρχή: Γνώση της ύπαρξης
Αντιστοιχίες στο σώμα: Πρόσωπο, αυτιά, μάτια, μύτη, ιγμόρεια, κεντρικό νευρικό σύστημα
Αδένες: Υπόφυση. Μερικές φορές αναφέρεται σαν τον “κύριο αδένα”. Αυτός ο αδένας είναι ο μαέστρος σε μια ορχήστρα. Διευθύνει με την λειτουργία του άλλους αδένες.
(εκκρίνει ουσίες προς αυτούς και με αυτό τον τρόπο τους δίνει εντολές και τους ενεργοποιεί ώστε αυτοί με την σειρά τους να εκκρίνουν ουσίες για τις λειτουργίες του σώματος)

Σκοπός και λειτουργία

Το 6ο τσάκρα ή τρίτο μάτι, βρίσκεται πίσω από την γέφυρα της μύτης στο κέντρο των φρυδιών και ανοίγει προς τα εμπρός. Η λειτουργία του συνδέεται με την υπόφυση. Εδώ λαμβάνει μέρος η συνείδηση του όντος. Είναι η έδρα των υψηλών μας νοητικών ικανοτήτων. Στο υλικό επίπεδο η υπόφυση είναι το κέντρο εντολών του νευρικού συστήματος.

Αν και το ίντιγκο, είναι το χρώμα που εμφανίζεται στο τρίτο μάτι, κίτρινο, κίτρινο-πράσινο και βιολετί μπορεί να εμφανιστούν κατά τον διαλογισμό. Αυτά τα χρώματα σημαίνουν διαφορετικές λειτουργίες και διαφορετικά επίπεδα συνείδησης. Για παράδειγμα, ορθολογιστικές σκέψεις ή πνευματικές καταστάσεις μπορούν να παράγουν κίτρινο χρώμα, διαίσθηση και ευρύτερη επίγνωση δίνουν ένα βαθύ μπλε και η λειτουργία του ενστίκτου ένα βιολετί χρώμα.

Κάθε πραγμάτωση πράξεων στην ζωή μας ξεκινάει με μία σκέψη και μια προβολή της εικόνας του έργου που θέλουμε να πραγματώσουμε. Με τις διανοητικές μας ικανότητες συνδεόμαστε με την διαδικασία της εκδήλωσης μέσω του τρίτου ματιού. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλη η γνώση που εκδηλώνεται στην Δημιουργία, υπάρχει εκ των προτέρων. Αυτή η γνώση περιέχεται μέσα σε μια αγνή ύπαρξη με τον ίδιο τρόπο που ένας σπόρος περιέχει όλες τις πληροφορίες να εκδηλώσει ένα φυτό.


Το άμορφο ον εκδηλώνει αρχικά ένα υπόδειγμα δονήσεων. Έπειτα μετά από τις πρώτες δονήσεις, κάθε βήμα εξέλιξης δημιουργεί νέες δονήσεις.

Από το αιθερικό ον προς το πυκνό υλικό ον, όλα τα επίπεδα δημιουργίας περιέχονται στην ανθρώπινη ζωή. Αυτά τα επίπεδα δημιουργίας αντιπροσωπεύουν τα τσάκρα με τα διαφορετικά επίπεδα δονήσεων τους. Η διαδικασία της εκδήλωσης λαμβάνει μέρος μέσα μας και μέσω εμάς.

Το τρίτο μάτι είναι η έδρα της συνειδητής ενατένισης. Μέσω αυτού εκδηλώνουμε την υλοποίηση και την αποϋλοποίηση. Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες πραγματικότητες και να αποδομήσουμε παλιές. Αυτή η λειτουργία ενυπάρχει σε όλους μας σχεδόν αυτόματη χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Οι περισσότερες από τις επιθυμίες μας ελέγχονται από συναισθηματικές σκέψεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες από τις απόψεις μας και από τις ιδέες των άλλων όταν δεν έχουμε ισχυρό χαρακτήρα. Έτσι συνήθως το μυαλό μας δεν είναι ο ΚΥΡΙΟΣ αλλά ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συναισθηματικών μας σκέψεων.

Με το να αναπτύξουμε την συνείδηση μας και το τρίτο μάτι μας θα αντιλαμβανόμαστε περισσότερες πληροφορίες από το περιβάλλον προς τα εμάς. Θα παρατηρούμε τους άλλους προς τα εμάς και έτσι θα μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και αντίληψη του τι συμβαίνει για εμάς, έτσι η συνείδηση μας θα αυξηθεί και θα ελέγχουμε καλύτερα την ζωή μας, δεν θα παρασυρόμαστε από άλλους ή από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η φαντασία μας μπορεί να δημιουργήσει την ενέργεια η οποία είναι απαραίτητη για την επίτευξη των επιθυμιών μας. Σε συνδυασμό με ένα ανοιχτό τσάκρα της καρδιάς μπορούμε να στέλνουμε θεραπευτικές δονήσεις προς τα έξω, προς άλλα όντα. Αν το τσάκρα της καρδιάς είναι κλειστό και το άτομο δεν αισθάνεται την αγάπη των άλλων και δεν αισθάνεται την αγάπη την δικιά του προς άλλους τότε μπορεί να εκπέμπει βλαπτικές δονήσεις αντί για θεραπευτικές και να προκαλεί αρρώστιες και καταστροφή στα άλλα όντα. Για αυτό το τσάκρα της καρδιάς παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των τσάκρα.

Την ίδια στιγμή μπορεί να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα άλλα πεδία της ύπαρξης πέρα του υλαίου. Αυτή η γνώση θα εκδηλώνεται μέσα μας με διάφορες ψυχικές δυνάμεις όπως διαίσθηση, μαντική ικανότητα, διόραση ή υπερευαισθησία σε κάποια αίσθηση όπως ακοή, όραση, γεύση, αφή κτλ. Για παράδειγμα κάποιος με υπερευαισθησία στην αφή θα μπορεί να νιώθει τις δονήσεις των κρυστάλλων, να τους αισθάνεται να πάλλονται στα χέρια του, να νιώθει την θερμοκρασία τους, να λαμβάνει με την αφή πληροφορίες όπως παραδείγματος χάριν, εάν το άτομο που νωρίτερα κρατούσε  τον κρύσταλλο είναι υγιές ή όχι, καθώς επίσης αυτό μπορεί να συμβαίνει με κάθε προσωπικό αντικείμενο όπως δαχτυλίδια, κοσμήματα, ρούχα κτλ. Ένα άτομο υπερευαίσθητο στην όραση μπορεί να βλέπει την πράνα σαν μυγάκια στον ουρανό ή τις δονήσεις τις αύρας σαν χρώματα ή σκιές ή μαύρο αέρα ανάμεσα στους ανθρώπους ή να βλέπει μέρος άλλων όντων σαν λάμψεις, σφαίρες φωτός κτλ.


Αρμονική λειτουργία

Πολλοί λίγοι άνθρωποι σήμερα έχουν ένα εντελώς ανοιχτό Τρίτο μάτι χωρίς προχωρημένη κατάσταση της συνείδησης. Το Τρίτο μάτι χρειάζεται στις μέρες μας να αναπτυχθεί. Παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις αρμονικής λειτουργίας όπως ένα δραστήριο μυαλό, αυξημένες διανοητικές δραστηριότητες όπως ερευνητικό πνεύμα , αγάπη για την επιστήμη για την φιλοσοφία, πνεύμα εξερεύνησης στον τομέα της ύλης και του πνεύματος κτλ.

Ενδείξεις για ένα αρμονικό τρίτο μάτι είναι μια αναπτυγμένη ικανότητα οραματισμού και η κατανόηση των πραγμάτων διαισθητικά. Είστε ανοιχτοί σε μυστικές αλήθειες.

Αντιλαμβάνεστε όλο και περισσότερο ότι ο κόσμος είναι μια αλληγορία, μια πνευματική αρχή η οποία εκδηλώνεται με υλικό τρόπο. Με τον καιρό αντιλαμβάνεστε ότι οι σκέψεις σας γίνονται πραγματικότητα.

Εάν αναπτύξετε το τρίτο σας μάτι εντελώς, θα αντιλαμβάνεστε τον κόσμο με έναν άλλο νέο τρόπο. Θα έχετε την εντύπωση ότι ο κόσμος είναι ένα ολόγραμμα. Θα λαμβάνετε πληροφορίες με οπτικό τρόπο ακόμη και για απομακρυσμένες περιοχές ακόμη και για άλλα πεδία υπάρξεως. Όλα αυτά θα σας εμφανίζονται πολύ ζωντανά σαν ζωντανά οράματα ακριβώς μπροστά στα μάτια σας.

Το υλικό πεδίο θα είναι πλέον διαφανές για εσάς διότι θα μπορείτε να βλέπετε καταστάσεις και δρώμενα άλλων ανθρώπων σε απόσταση που δεν θα περιορίζεται παρά μόνο από την θέληση σας του τι θέλετε να δείτε. Η συνείδηση σας θα γίνει ένας καθρέφτης του Πνεύματος και μέσω Αυτού θα έχετε οπτική πρόσβαση σε κάθε πληροφορία κάθε πεδίου της ύπαρξης. Μπορεί να βλέπετε ευχάριστα γεγονότα απομακρυσμένα από εσάς ή δυσάρεστα ή γεγονότα σε άλλα πεδία όπως πεδία πνευματικών όντων που ονομάζουμε Θεούς ή πνευματικών όντων του πεδίου που ονομάζουμε κόλαση. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά και να είστε θαρραλέοι για το τι θα αντικρίσετε.

Η υπερευαίσθητη αντίληψη σας θα σας είναι τόσο καθαρή που θα λαμβάνετε ενέργειες κάτω από την λειτουργία του υλικού πεδίου και θα μπορείτε επίσης να διαχειρίζεστε αυτές τις ενέργειες και να δημιουργείτε ακόμη δικές σας μορφές, τις λεγόμενες σκεπτομορφές οι οποίες θα είναι όντα δημιουργημένα και προγραμματισμένα να λειτουργούν για ένα σκοπό, από εσάς!



Δυσαρμονική λειτουργία


Είστε αυτό που αποκαλούν διοικητικός δυνάστης. Ζείτε εντελώς στην δικιά σας σφαίρα διανόησης η οποία αποκλείει ότι δεν βλέπει και δεν αποδεικνύεται με επαλήθευση.

Θέλετε όλα να έχουν ένα αίτιο το οποίο όμως αν και σωστό εκ μέρους σας θέλετε να το αντιλαμβάνεστε μόνο με υλικό τρόπο αποκλείοντας κάθε πνευματικό αίτιο. Είστε καθαρά ένας υλιστής.

Μπορεί να αναπτύξετε χαρακτήρα που να θέλει να επιδρά πάνω στους άλλους και να τους κάνει να αποδέχονται τις θεωρίες σας ώστε έτσι να αυτοεπιβεβαιώνεστε και να τροφοδοτείτε το εγώ σας. Σε αυτήν την λειτουργία μπορεί να υπάρχουν και άλλα μπλοκαρίσματα σε άλλα τσάκρα όπως της καρδιάς ή του ηλιακού πλέγματος και να μην αισθάνεστε συναισθήματα των άλλων ή να μην αναζωογονείται ο οργανισμός με πράνα σωστά.

Μπορεί μη αποδεχόμενος την πνευματική σας διάσταση να καταφεύγετε σε υλιστικές απολαύσεις αγνοώντας το πνεύμα και τον νου. Θεωρείτε τους πνευματικούς ανθρώπους, τους φιλοσόφους, τους ιερείς κτλ σαν ανόητους ονειροπόλους και μπορεί να μην τα πάτε καλά και με την θρησκεία.

Μια άλλη δυσαρμονική λειτουργία είναι, να είναι εν μέρη ανοιχτό το τρίτο μάτι αλλά να μην ξέρετε να το αναγνωρίζετε το τι σας συμβαίνει και να θεωρείτε ότι βλέπετε οράματα, ή σας επιτίθενται δαιμονικά όντα κτλ.  Όλα αυτά βασίζονται σε έλλειψη της θεωρίας των τσάκρα. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο καλό είναι να μάθετε για αυτήν την θεωρία και την λειτουργία του πνεύματος σας βάσει αυτής της θεωρίας.

Μετάφραση από : www.rickrichards.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου